عصاره لیمو و هم اسید سیتریک درجه بندی عصاره لیمو و اسید سیتریک

طعم‌دهنده‌هایی مانند عصاره لیمو که گیرنده‌های بویایی را فعال می‌کنند نیز ممکن است ویژگی‌های طعمی مانند ترش و شیرین را که معمولاً چشایی تلقی می‌شوند، برانگیخته یا تقویت کنند.

 به طور مشابه، طعم‌دهنده‌هایی لیمو ترش صادراتی مانند ساکارز و اسید سیتریک که گیرنده‌های چشایی را فعال می‌کنند، ممکن است طعم‌هایی مانند مرکبات را که معمولاً بویایی در نظر گرفته می‌شوند، تقویت کنند.

 در اینجا، ما می‌پرسیم که چگونه عصاره لیمو، ساکارز و اسید سیتریک که به طور جداگانه و با هم ارائه می‌شوند، بر طعم‌های شیرین، ترش و مرکبات تأثیر می‌گذارند.

 ما این را با آزمایش لیمو ترش سه فصل در همان 12 نفر، عصاره لیمو و ساکارز (آزمایش 1)، عصاره لیمو و اسید سیتریک (آزمایش 2) و عصاره لیمو، ساکارز و اسید سیتریک (آزمایش 3) انجام دادیم.

 نتایج نشان داد که هم عصاره لیمو و هم اسید سیتریک درجه بندی مرکبات و شدت ترش را افزایش دادند. عصاره لیمو روی شیرینی تاثیری نداشت، اما اسید سیتریک تاثیری داشت. 

به طور عمده در آزمایش 3. ساکارز لیمو ترش سنگی جنوب به طور سیستماتیک تنها شدت شیرینی را افزایش داد و اثر عصاره لیمو را بر ترش تعدیل کرد. قوی ترین اثر چند کیفیتی افزایش ترش توسط عصاره لیمو بود.

 این نتایج، اولاً، نقشی را که تجربه با ارتباط آماری طعم‌دهنده‌های چشایی و بویایی بازی می‌کند، نشان می‌دهد، و ثانیاً، طعم لیمو پیچیده است، دارای ویژگی‌های مرکباتی و ترش است که ممکن است از نظر درک کاملاً قابل تفکیک نباشد.

ادراک طعم اساساً چندحسی است لیمو ترش جهرم، نتیجه مجموعه‌ای از فرآیندهایی که بر روی سیگنال‌های حسی ناشی از فعال‌سازی روش‌های حسی متعدد، از جمله بویایی (پس بینی) و حس جسمی و همچنین چشیدن عمل می‌کنند.

 برای مثال، گاز زدن یک لیمو یا نوشیدن آب لیمو خالص، احساس طعم متمایز لیمو ترش مرکبات را برمی انگیزد.

  • منابع:
    1. Interactions of Lemon, Sucrose and Citric Acid in Enhancing Citrus, Sweet and Sour Flavors 
  • تبلیغات: 
    1. چگونه می توان معده درد را تسکین داد
    2. صادرات انواع فلفل دلمه ای سبز درجه یک
    3. خرید رنگ صنعتی نانو پودری
    4. عواملی که طلا را رایگان می کند بشناس

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.